Asigurari auto RCA

Asigurari Online
Asigurari de viata
Asigurari persoane
Asigurari auto RCA
Asigurari auto CASCO
Asigurari raspunderi civile
Asigurari imobile, locuinte, terenuri
Home > News > Noul proiect privind obligativitatea cauciucurilor de iarna si efectele sale asupra asiguratilor RCA

Noul proiect privind obligativitatea cauciucurilor de iarna si efectele sale asupra asiguratilor RCA

De ultima ora: Pe 26 ianuarie, executivul a aprobat proiectul de Ordonanta de Urgenta care prevede obligativitatea dotarii autoturismelor cu anvelope de iarna, cand circula pe drumuri cu zapada, gheata sau polei. Ordonanta va intra in vigoare din noiembrie 2011 si, tot de atunci, soferii care nu se supun prevederilor legii vor primi amenzi intre 2.500 si 4.000 de lei.

In plus, anvelopele all-season sunt considerate a fi dotari corespunzatoare sezonului de iarna, spune Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Un nou proiect de Ordonanta de Urgenta a fost lansat in dezbatere publica de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii. Proiectul propune, in principal, obligativitatea echiparii tuturor autovehiculelor cu anvelope de iarna in sezonul rece (1 noiembrie – 31 martie).

Posesorii de vehicule care nu se conformeaza acestei Ordonante ar urma sa fie penalizati cu intre 9 si 20 puncte de amenda si retinerea certificatului de inmatriculare sau inregistrare a masinii. Pe langa aceste penalizari, conducatorii auto se pot astepta sa nu primeasca despagubiri pentru daunele provocate de accidente, in cazul nerespectarii legii.

Daca Ordonanta va fi aprobata, soferii implicati intr-un accident intr-o masina nedotata corespunzator vor achita personal costul reparatiilor, indiferent daca au sau nu o asigurare RCA. De asemenea, daca in urma accidentului au fost distruse drumul sau elemente de siguranta a circulatiei, repararea acestora va fi suportata de sofer si de compania de asigurare.

Proiectul de Ordonanta este supus dezbaterii publice pana pe 24 ianuarie 2011. Daca doresti sa participi la dezbatere, poti citi proiectul si poti afla procedura de trimitere a propunerilor si observatiilor pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Conform MEDIAFAX.



2 comentarii la Noul proiect privind obligativitatea cauciucurilor de iarna si efectele sale asupra asiguratilor RCA

 1. Victor R. spune:

  De ce n-as mai despagubit in cazul unui accident? Daca eu am platit asigurarea, trebuie sa ma despagubeasca, nu pot sa spuna ca nu vor sa ma despagubeasca pentru ca n-am avut cauciucuri de iarna!

  • Zurich Broker spune:

   Fiecare polita de asigurare prevede ca despagubirile nu se platesc in cazul in care daunele au fost produse in timp ce asiguratul incalca legea. Spre exemplu, daca ai un accident in timp ce mergi cu 100 de km/ora pe un drum cu limita de 30 km/ora, nu vei primi nicio despagubire pentru daunele produse.

   Astfel, dupa ce dotarea masinii cu anvelope de iarna in perioada rece devine obligatie legala, asiguratul nu mai e despagubit pentru nicio dauna produsa cand masina sa nu e dotata corespunzator.

   Zurich Broker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>