Asigurari auto RCA

Asigurari Online
Asigurari de viata
Asigurari persoane
Asigurari auto RCA
Asigurari auto CASCO
Asigurari raspunderi civile
Asigurari imobile, locuinte, terenuri
Home > News > Programul Rabla 2011 incepe din 21 martie

Programul Rabla 2011 incepe din 21 martie

Anul acesta, programul Rabla incepe din 16 martie pentru persoanele fizice si din 21 martie pentru persoanele juridice. Incepand de la aceasta data, persoanele juridice, persoanele fizice autorizate si intreprinderile familiale se pot prezenta la Remat pentru a primi tichetele valorice. Statul a pus la dispozitia proprietarilor de masini 60.000 de tichete a cate 3.800 de lei fiecare, iar pentru achizitionarea unui singur automobil nou pot fi folosite maxim trei tichete.

Ce este programul Rabla?

Programul Rabla este un program guvernamental de stimulare a innoirii parcului auto. Scopul acestuia este scoaterea din trafic a autoturismelor vechi si inlocuirea lor cu modele noi si mai putin poluante.

Programul consta in acordarea unei reduceri la cumpararea unei masini noi, in cazul in care proprietarul dovedeste ca a casat masina veche. Diferenta intre pretul masinii noi si reducerea oferita de stat este achitata fie din fonduri proprii, fie printr-un credit bancar sau un contract de leasing.

In 2011, programul se afla la a saptea editie. Anul acesta, statul ofera o reducere maxima egala cu valoarea a trei prime de casare, adica 11.400 de lei.

Ce este o rabla?

Rabla este orice masina mai veche de 10 ani, care a fost inmatriculata pentru prima oara in Romania pana pe 31 decembrie 2007. Masina veche trebuie de asemenea sa fie in stare de functionare si sa aiba neaparat urmatoarele parti componente: motorul, sasiul, trenul de rulare, caroseria si echipamente electronice de gestionare a functiilor vehiculului si dispozitivul catalizator (daca au fost prevazute din fabricatie).

Conform Ministrului Mediului, Laszlo Borbely, in Romania mai exista aproximativ 200.000 de masini mai vechi de 10 ani care pot intra in programul Rabla.

Cum cumperi un autoturism nou prin programul Rabla?

Mai intai, te prezinti la un centru autorizat de colectare si casare, cu masina veche. De acolo primesti certificatul de distrugere a autovehiculului, impreuna cu tichetul (sau tichetele) de 3.800 de lei. Pentru radierea autoturismului din evidenta circulatiei vei avea nevoie de copii legalizate dupa certificatul de inmatriculare si certificatul de distrugere.

Dupa radierea autoturismului, trebuie sa te prezinti la un dealer sau la un producator pentru cumpararea unui nou autoturism, cu un dosar continand urmatoarele:

- actul de identitate, original si copie
- tichetul valoric in original
- certificatul de distrugere a masinii vechi, in copie legalizata
- certificatul de radiere a masinii vechi, in original

Ce este nou in programul Rabla 2011?

Pentru evitarea cazurilor de frauda, in 2011 procedura de obtinere a tichetelor este putin mai complicata decat in anii anteriori. Astfel, trebuie sa mergi mai intai la Remat cu toate actele necesare (talonul si cartea trebuie duse in copii legalizate). Aici vei preda masina cu proces verbal de custodie, iar cei de la Remat vor trimite electronic datele tale si ale masinii la Fondul de Mediu.

Dupa ce functionarii verifica daca masina se incadreaza in program, vei primi un telefon ca poti ridica certificatul de distrugere de la Remat. Apoi, cu acest certificat, faci radierea masinii din circulatie. Dupa care trebuie sa te intorci la Remat, cu tot cu certificatul de radiere in original, pentru a ridica tichetul sau tichetele de casare.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>